יום שני, 31 בדצמבר 2012

התחלות מתוקות...

כשקיבלתי את "חבילת ההפתעה" הראשונה מליהי מ"מותק - בוטיק סוכר",
הבנתי שהגיעה ההתחלה המיוחלת שחיכיתי לה הרבה זמן -
הצטרפתי לנבחרת המוכשרת של צוות המעצבות (DT) שלהם.

נתבקשתי להכין פוסט חדש בנושא של השנה החדשה/חורף
ולהשתמש בחלק מהמוצרים שבחבילה.
במשך כמה ימים בהיתי במוצרים שקיבלתי ושברתי את הראש...
עד שהרעיון קפץ ביחד עם זיכרון ילדות שמח וחורפי במיוחד.

לרוב האנשים חורף מזכיר סוף ותקופה קודרת.
אצלי הוא דווקא מסמן התחלות חדשות ושמחה.
אולי זה קשור לעובדה שנולדתי בחורף וגם ילדתי שניים משלושת ילדי בחורף,
כך שאנחנו חוגגים לפחות 3 ימי הולדת חורפיים.

לשמחתי נולדתי בצפת, כך ששלג הוא לא מראה נדיר בחיי והוא מההנאות של ילדותי.
כשראיתי את עטרות הנייר שקיבלתי בחבילה - בצבע שחור עם נקודות לבנות,
ישר נזכרתי בשלג הצפתי והבנתי שיש לי הזדמנות להשתמש בדוחפני פתיתי השלג שלי.

בשילוב הזדמנויות מנצח - הכנתי לבני החוגג היום יומולדת 5,
את המאפינס שהוא הכי אוהב - בננה ושוקולד צ'יפס (את המתכון תוכלו למצוא כאן)
ואותם קישטתי במוטיבים של חורף.

עכשיו רק נשאר לחכות שיחזור מהגן, להכין שוקו חם, להתפנק ביחד על הספה
ולחכות לספירה לאחור ולהתחלת השנה החדשה!






































אתם רוצים שגם אצלכם ירד שלג במטבח? זה מאוד פשוט!!!
רדדו בצק סוכר לבן מאוד דק (כ-2 מילימטר), קרצו בעזרת הדוחפן את הצורה והגודל הרצוי,
דחפו החוצה את הבצק שקרצתם והניחו לייבוש מספר שעות.






















כנסו לראות מה החברות המוכשרות הנוספות שבצוות המעצבות הכינו גם עם החבילה שלהן:
יוד - http://www.yuditlee.com/ 
פז -  http://cakeiteasy.blogspot.co.il/
עינת - http://einate.blogspot.co.il/
רביד - http://sweetravid.blogspot.co.il/
איריס - http://bisofcake.blogspot.co.il/
מוני - http://mitushcakes.blogspot.co.il/
גלית - http://www.tapuz.co.il/blog/net/Maavaron.aspx?foldername=nemashimcakes


חורף חמים ונעים,

משריתוקה
www.sarituka.co.il


יום שלישי, 11 בדצמבר 2012

סופגניות מתוקות - כדורי שוקולד מצופים בעוגיה!!!





















רגע לפני הלידה השלישית שלי (3 ימים לפני...), ושבועיים לפני חנוכה...
עוזרת לאמא אחרת בגן בהפעלה שקשורה לחג. מה עושים הפעם?

בשנה שעברה הכנתי כדורי שוקולד מצופים בבצק סוכר ומעוצבים כסופגניה.
אתם מוזמנים לראות כאן
בהפעלה ההיא לא היינו זקוקים לתנור, אבל הפעם רציתי לנצל את התנור החדש בגן.
החלטנו להכין משהו מאוד דומה - רק שבמקום בצק סוכר, נעטוף את כדורי השוקולד
בבצק של עוגיות חמאה ונאפה בתנור.
את ההפעלה הזאת עשינו הפעם בגן לגילאי 4-5, לדעתי גם מגיל 3 כל ילד ישמח להכין
בעצמו את הסופגניות הטעימות בטירוף האלה!

מה צריך?
תערובת של כדורי שוקולד - מתכון תוכלו למצוא כאן
בצק לעוגיות חמאה - מתכון תוכלו למצוא כאן
אבקת סוכר
ריבה אדומה

איך מכינים?
מחממים תנור ל-170 מעלות.
נותנים לילדים לגלגל כדור שוקולד (בערך כף גדושה מהתערובת), מניחים בצד.
נותנים לכל ילד בערך אותה הכמות של בצק עוגיות, אותו הם מרדדים עם מערוך קטן (או אפילו עם היד), מניחים את כדור השוקולד באמצע ה"פיתה" שנוצרה וסוגרים את בצק העוגיות על הכדור שוקולד, עד שלא רואים אותו יותר.













 














אנחנו הכנסנו כל כדור שכזה למנג'ט אלומיניום, אפשר גם להניח פשוט על תבנית עם נייר אפייה.


















מכניסים לתנור לכ-15 דקות עד שהתחתית של הכדור מתחילה להזהיב.
מוציאים מהתנור כשהבצק של העוגיה עדיין רק למגע - הוא יסיים את האפייה שלו מחוץ לתנור.
אם הכדורים מונחים ישירות על התבנית - אל תגעו בהם עד שיצטננו מעט.
אם הכדורים במנג'טים - פשוט תוציאו אותם מהתבנית ותניכו בצד לסיום האפייה שלהם.

רק לאחר שהכדורים התקררו מעט - שימו מעט מאוד ריבה במרכז כל אחד מהם
(אני הכנסתי מעט ריבה לשקית זילוף, חוררתי חור בינוני וזילפתי במרכז כל עיגול).














לאחר מכן ביזקו אבקת סוכר - וקיבלתם סופגניה ייחודית וטעימה להפליא!!!














אפשר להכין דגלונים עם שמות הילדים או "חג שמח!"


 












שיהיה לכם חג שמח ומתוק!!!

משריתוקה
www.sarituka.co.il