יום שישי, 13 ביוני 2014

טארטלטים ממולאים בגנאש שוקולד


עוד שם מפוצץ לקינוח בגרסת העצלנים, עם פשטות בהכנה של הרגע האחרון...
וזה בהתחשב שאתם כמוני, שומרים ב"מזווה" טארטלטים מוכנים מראש.
אני מאוד אוהבת וממליצה על אלה (אצלי תמיד יש במלאי גם מלוחים וגם מתוקים בכל הצורות ובכל הגדלים), מחיר - 30 ש"ח ברשת "פעמית סטור"


(חשוב לי לציין, לאור פניות שקיבלתי -
אני לא מקבלת טובות הנאה משום חברה שאני ממליצה על מוצריה,
אני ממליצה מכל הלב, רק על מוצרים שאני ממש אוהבת והתחברתי אליהם)

אז מה צריך?
2 חבילות טארטלטים מתוקים קטנים (סה"כ 48 יחידות)
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית נס קפה
קמצוץ מלח
שקית זילוף

מכינים את הגנאש -
רצוי ערב קודם או לפחות 4 שעות לפני העבודה כדי שיספיק להתקרר ולהסמיך. אם קצרים בזמנים, אפשר להכניס למקפיא עם ערבוב מדי פעם לזירוז התהליך.
מכניסים לסיר את השוקולד, השמנת, הקפה והמלח.
מחממים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם עד להמסת כל השוקולד. להיזהר שהשוקולד שבתחתית לא יישרף.
יש גם אפשרות ל"מתקדמים" שבינינו - להמיס על בן-מארי (קערה עם כל המצרכים הנ"ל מעל סיר עם מעט מים על אש בינונית).

לאחר שהגנאש כבר התקרר והסמיך מעט עד למרקם של חומוס, מעבירים אותו לשקית זילוף. גוזרים את השפיץ ליצירת חור קטן (עדיף להתחיל בקטן מדי, שאפשר להרחיב עם גזירה נוספת, מאשר להיפך...).
מסדרים את הטארטלטים על מגש להגשה ומזלפים את הגנאש לתוכם.



אפשר לסיים כאן, או לקשט אותם בסוכריות מזרה צבעוניות/אגוז לוז או אגוזי בראס (לוז מסוכרים וטחונים) כמו שאני עשיתי על חלקם.



שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

משריתוקה
www.sarituka.co.il

יום ראשון, 1 ביוני 2014

במיוחד לשבועות - מתכון לטירימיסו - הגרסה לעצלנים...



אני לא מאוהבי עוגות הגבינה האפויות...אבל שבועות זה בהחלט החג שלי!
כל הפשטידות, הפסטות, הקרמים והמוסים :)
הכנתי לכם מתכון פשוט-פשוט! הגרסה לעצלנים (או במקרה שלנו - לילדים) של טירימיסו.
הפעם לא טרחתי לצלם את השלבים...פשוט בגלל שהיא כל כך קלה!
מעיין שלי, בן 6.5, הכין הכל לבד, השגחתי בשלב המיקסר וגירור השוקולד...

מה צריך?
חבילת בישקוטים ("לשונות חתול")
אספרסו כפול (או כל חצי כוס של קפה חזק)
2 חבילות "אינסטנט קרם פטיסייר" (יש ל"מימונ'ס")
500 גרם שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
250 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בסקי 5%)
שוקולד מריר + מגרדת
מיקסר
תבנית הגשה (רצוי שקופה, כדי שיראו את השכבות היפות)


מכניסים לקערת המיקסר את תכולת 2 חבילות האינסטנט, את הגבינה, השמנת והחלב ומקציפים על פי ההנחייה עד לקבלת קרם יציב.
במקביל לעבודת המיקסר, מסדרים את הבישקוטים בתחתית התבנית (אנחנו תמיד מכינים גם 3 קעריות נפרדות לילדים).
עם כפית מרטיבים מעט כל בישקוטי בקפה (את הבישקוטי בקעריות הילדים, אנחנו הרטבנו עם שוקו...).
לאחר שהקרם מוכן, מפזרים אותו מעל הבישקוטי עם כף (לא לשכוח את קערות הילדים...).
מגררים מעל שוקולד מריר לקישוט.
מומלץ להחזיר למקרר למנוחה קצרה לפני ההתענגות :)

הכי כיף לחלק לאורחים ולהוציא להם את המנה שלהם עם כף ישר מהתבנית לצלחת למראה אותנטי.

בתיאבון וחג שבועות שמח!
משריתוקה
www.sarituka.co.il